پشتیبانی از ساعت ۹ صبح الی ۱۰ شب :  ۰۹۱۲۵۳۴۳۶۴۴

تاریخ ایرانیان و عربها در زمان ساسانیان

موجود
800,000 تومان
برگشت به مجموعه: کتاب تاریخ

کتاب تاریخ ایرانیان و عربها در زمان ساسانیان اثر تئودور نولدکه ترجمه عباس زریاب خویی
توضیحات

کتاب تاریخ ایرانیان و عربها در زمان ساسانیان اثر تئودور نولدکه ترجمه عباس زریاب خویی

 

کتاب تاریخ ایرانیان و عربها در زمان ساسانیان که به دست تئودور نولدکه نگاشته و توسط عباس زریاب خوئی ترجمه شده است.

اثر فوق در سال هزار و سیصد و پنجاه و هشت به انتشار رسیده و در نشر انجمن آثار ملی چاپ گشته است.

این نوشته با زبان فارسی و دارای تعداد هفتصد و پنجاه و دو صفحه است.

این کتاب با تالیف تئودور نولدکه یکی از خاورشناسِان مشهور و معروف آلمانی در سال هزار و هشتصد و هفتاد و نه چاپ شده و از جمله آثاریست که بسیار اساسی و با اهمیت است که درمورد تاریخ ساسانیان نگاشته شده است.

از دوران انتشار این اثر تا حال حاضر مهمترین نوشته تحقیق درمورد ساسانیان این کتاب است.

در این خصوص تنها اثر ایران در زمان ساسانیان تالیف آرتور کریستین سن خواهد توانست با آن مقابله نماید و بی آنکه قادر باشد مطالعه کننده های اهل بررسی را از مراجعه به آن بی نیاز کند.

خرید کتاب تاریخ ایرانیان و عربها در زمان ساسانیان اثر تئودور نولدکه ترجمه عباس زریاب خویی چاپ اول انتشارات انجمن آثار ملی

 

 

کتاب تاریخ ایرانیان و عربها در زمان ساسانیان اثر تئودورنولدکه

کتاب تاریخ ایرانیان و عربها در زمان ساسانیان ترجمه عباس زریاب

این کتاب قسمتی از تاریخ ابوجعفر طبري به شمار می آید که پروفسور نولدکه آن را به آلمانى ترجمه کرده و با تعلیقات مفصل به چاپ رسيده است. در راس حکومت ساسانی شاه قرارداشت که دارای اختیارات کامل بود. نخستین مقام اداری پس از وی وزرگ فرمادار نام داشت که باید کشور را تحت نظارت شاه اداره می‌کرد. اداره کشور در زمانی که در سفر یا جنگ بود معمولا به نیابت از وی در اختیار وزیر اعظم یا وزرگ فرمادار بود. وی گاهی یه سرداری سپاه نیز گماشته می‌شد و در جنگها شرکت می‌کرد. مذاکرات سیاسی نیز از وظایف وزرگ فرمادار بود. از وزرای مشهور ساسانی می‌توان ابرسام وزیر اردشیر و مهرنرسه وزیر یزدگرد اول و سورن پهلو وزیر وهرام پنجم را نام برد. جامعه ایران در دوره ساسانی به صورت طبقاتی اداره می شد.در راس جامعه خاندان شاهی بود و پس از آن روحانیان (آسَروَن)، جنگاوران(ارتیشتاران)، دبیران، و سپس توده مردم. عضویت در یک طبقه موروثی بود اما در قوانین امکان انتقال ارتقای طبقاتی هم وجود داشت که بسیار نادر اتفاق می افتاد. برای ارتقای طبقه شخص باید هنر یا قابلیت ویژه ای از خود بروز می داد تا بتواند به طبقه مناسبش ارتقا پیدا کند. قانون چنین بود که وی باید هنرش را به شاه عرضه کند و پس از تایید موبدان و هیربدان به طبقه مورد نظر ارتقا یابد. هر طبقه خود به طبقاتی جزیی تر تقسیم می شد که البته ترتیب یا جزییات کامل آنها مشخص نیست.طبقه روحانیان شامل قاضیان (دادوران) مغان، موبدان، هیربدان، دستوَران، اندرزبدان (آموزگاران) می شد.این دسته ها هریک وظایف مجزایی داشتند. دبیران نیز دسته هایی داشتند که برخی را امروز می شناسیم عبارتند از منشیان، محاسبان، نویسندگان احکام دادگاه ها، نویسندگان قراردادها، مورخان، پزشکان، منجمان. تفکیک بین طبقات در ایران به شدت مراعات می شد به طوری که اگر شاه در حالت مستی از یک خواننده می خواست با نوازنده از طبقه دیگر همنوایی کند وی باید عذر می خواست. حقوق مدنی در این دوره بر اساس اوستا و زند بود.

 

نظرات

برای این محصول هنوز نظری ارسال نشده است.