پشتیبانی از ساعت ۹ صبح الی ۱۰ شب :  ۰۹۱۲۵۳۴۳۶۴۴

مقالات فارسی میرزا فتعلی آخوند زاده

موجود
300,000 تومان
برگشت به مجموعه: کتاب نایاب

کتاب مقالات فارسی میرزا فتحعلی آخوندزاده
توضیحات

کتاب مقالات فارسی میرزا فتحعلی آخوندزاده به کوشش حمید محمدزاده

در این مجموعه که در دو جلد انتشار می یابد مقاله های فارسی میرزا فتحعلی آخوندزاده را که استاد حمیدزاده آکادمیسین علون آذربایجان شوروی گردآورده چاپ می کنیم.
در جلد اول مقاله های ادبی و در جلد دوم گفتارهای فلسفی آخوندزاده را دنبال هم چیدیم.
رسم الخط اثر را مگر برای حفظ ویژگی تکلم و کتابت نویسنده تغییر دادیم و هرجا کلمه یا نشانه یی به متن افزودیم در {} قرار دادیم.به پاین جلد اول نیز ترجمه ی گفتاری را از تاریخ ادبیات آذربایجان (جلد دوم نشر آکادمی علوم آذربایجان شوروی 1960) پیرامون زندگی و تحلیل مقالات ادبی و هنری آخوندزاده افزودیم.
نویسنده ای این مقاله ها و نوشته ها یعنی میرزا فتحعلی آخوندزاده چهره ی برجسته ی تاریخ اندیشه ی اجتماعی.فلسفی و هنری کشورهای اسلامی دو سده گذشته است.
این فیلسوف سترگ اندیش که تاثیر و نقش عظیمی در پیدایی ادبیات مترقی دوران انقلاب مشروطه ی کشور ما داشت سرجنبان جنبش فرهنگی در کشورهی اسلامی به شمار می رود.

خرید کتاب مقالات فارسی میرزا فتحعلی آخوندزاده به کوشش حمید محمدزاده انتشارات نگاه سال هزار سیصد پنجاه و پنج

نویسنده کوشا و موفق آخوند زاده در سال 1812 م (1228 ه.ق) در شهر نوخا(شكی) متولد شد و در 28 فوريه سال 1878 ميلادي(1295 ه.ق) در شهر تفليس چشم از جهان فرو بست.اندیشه های وی تاثير زيادی بر مشروطه خواهان ایران گذاشت به طوری كه میرزا ملكم خان خطاب به وي چنين مي گويد :"شما پدر بزرگ مرامي بزرك هستيد،ما نيز مجاهدان ساده يي مه در راه مرام شما مبارزه مي كنيم."ميرزا نصرالله ملك المتكلمين آزاديخواه بزرگ ايران كه تحت تاثير آثار انساني آخوندزاده بود ،در جايي از اهميت ميراث اين متفكر والا انديش سخن مي گويد و مي نويسد:"میرزا فتحعلی آخوندزاده نخستين هشدار دهنده ي انقلاب مشروطيت ايران بود. آثار او در بيداري ملل ايران از خواب غفلت ، نقشي موثرتر از صور اسرافیل داشت. آخوند زاده كه به زبان های شرقی آشنايي و با فرهنگ جهان آشنايي به سزا داشت، جدن معتقد بود كه الفباي مرسوم و متداول عربي، با آن سختي ها و دشواري ها و نقايص و معايبي كه دارد، يكي از بزرگ ترين علل ناداني و عقب ماندگي ملل اسلامي است، و با اين عقيده و ايمان راسخ بود كه در صدد برآمد كه الفباي عربي را اصلاح و آن را براي احتياجات مردم تركي و فارسي زبان مناسب سازد. آخوند زاده در سال ١٢٣٦ شمسي از تنظيم نخستين الفباي اختراعي خود كه يك الفباي بدون نقطه با حروف متصل بود فراغت يافت و رساله اي نيز براي پيشنهاد كردن اين الفبا به جاي الفباي عربي فراهم آورد. در اين رساله كه به فارسي نوشته شده بود، نويسنده پس از ذكر نقش مهم الفبا در ترقي و پيشرفت فرهنگ و تمدن ملل و اقوام، از تاريخ خطوط و معايب ملل اسلامي و لزوم تغيير خط عربي و مزاياي الفباي پيشنهادي خود به تفصيل سخن رانده و راه هاي رفع اين معايب را نيز نشان داده بود. آخوند زاده در سال ١٢٤٢ ش با اجازه و كمك مالي شاهزاده میخاییل نیكلایوویچ، فرزند امپراتور روس كه در آن زمان در قفقاز حكومت مي كرد، براي تقديم طرح الفباي جديد و دفاع از رساله ي خود به استانبول رفت. وي زساله ي خود را كه در بيست صفحه پرداخته بود، به وسيله ي مترجم سفارت روس به صدراعظم عثمانی، فواد پاشا تقديم كرد. صدر اعظم عثمانی شخصن او را به انجمن دانش يا "جمعيت علميه عثمانيه" راهنمايي كرد و آخوند زاده طرح الفباي خود را به انجمن عرضه داشت. اما مهمان نوازي پاشايان و روحانيان ترك كه در انجمن گرد آمده بودند از حد تشريفات و تعارف تجاوز نكرد و اگر چه همگي آن را پسنديدند، ولي ظاهرن به اين دليل كه در خط مزبور هم مانند سابق حروف چسبيده و درهم آميخته است و در ترتيب كلمات اشكالاتي ايجاد مي كند، آن را رد كردند و در عوض وي را با نشان مجيديه و فرمان سلطان بنواختند.کتاب های میرزا فتعلی آخوند زاده

 

 

نظرات

برای این محصول هنوز نظری ارسال نشده است.