پشتیبانی از ساعت ۹ صبح الی ۱۰ شب :  ۰۹۱۲۵۳۴۳۶۴۴

یادداشتها

موجود
500,000 تومان
برگشت به مجموعه: کتاب نایاب

کتاب یادداشتها اثر صدرالدین عینی به کوشش سعیدی سیرجانی
توضیحات

کتاب یادداشتها : صدرالدین عینی به کوشش سعیدی سیرجانی

 

 مجموعه ای که پیش چشم تامل شما خوانندگان قرار گرفته شرح حال گونه ایست از صدرالدین عینی یکی از شاعران و نویسندگان برجسته تاجیک در قرن حاضر و یکی از هم وطنان من و شما و همه کسانی که با فرهنگ و ادبیات فارسی پیوند با شیراندرون شده ای دارند.
مجموعه حاضر یادداشتهای روزانه زندگی نویسنده نیست که بتفاریق برکاغذ نشسته باشد واز تموجات وطغیانهای روح بشری به مقتضای حالات مختلف جلوه های گوناگون به خود گرفته باشد.
ظاهرا عینی در سالهای کهولت به نوشتن شرح حال خود پرداخته است و به یاری حافظه سرشار و نثر روانی که دارد صحنه های دوران کودکی و جوانی خود را تصویر و توصیف کرده است. و صد البته با رعایتمصلحت زمان و موقعیت ممتاز خویش در مملکت شوراها انهم در دوران سلطه مطلقه استالین دیکتاتور بلند آوازه های که بی اندک تزلزل و تردیدی می توان او را در ردیف جباران نام اور تاریخ گذاشت.

 

 نخستین چاپ دوره یادداشتها طاهرا بین سالهای 1948 و 1953 انجام گرفته است و گویا بین تاریخ نگارش و انتشار این مجلدات فاصله زمانی چندانی نباشد.
بنابراین این نویسنده در ایامی به بازسازی و صحنه پردازی حیات خود مشغول شده است که در اوج شهرت است و آثار تحقیقی و ادبی بسیاری از او منتشر شده است.

و مرد که بعد از انقلاب اکتبر به پیمودن پله های شهرت و محبوبیت پرداخته دیگر فاصله چندانی با والاترین مقام فرهنگی دیار خود ندارد و در اثنای نگارش و نشر همین مجموعه است که به سال 1951 بر مسند ریاست فرهنگستان علوم تاجیکستان می نشیند و امکانات وسیع تبلیغانی اتحاد جماهیر شوروی در خدمت نشر اثار و بسط شهرت او در میاید.

 

کتاب یادداشتهای صدرالدین عینی که توسط سعیدی سیرجانی جمع آوری و انتشارات آگاه به چاپ رسانیده است

صَدرالدین عِینی ‎(به فارسی تاجیکی: Садриддин Айнӣ)‏ (۱۸۷۸-۱۹۵۴) ازمشهورترین و بزرگ‌ترین نویسندگان و ادیبان زبان فارسی تاجیکی و کشور تاجیکستان در شروع سده بیستم است. صدرالدین عینی در روستای ساکتری در امارت بخارا که در آن زمان تحت‌الحمایه روسیه بود بدنیا آمد. پدرش سید مراد خواجه، از پیشه‌وران روستا، تأثیر زیادی در رشد فرهنگی صدرالدین داشت. پدر و مادر صدرالدین در ۱۸۸۹ درگذشتند و او در ۱۸۹۰ به بخارا آمد. برخی از آثار او: قصیده در وصف سمرقند و بخارا (سال ۱۹۱۹) تاریخ انقلاب فکری در بخارا جلادان بخارا (Ҷаллодони Бухоро) سال ۱۹۲۰ تاریخ امیران منغطیه نمونه ادبیات تاجیک واصفی و خلاصه «بدایع الوقایع» میرزا عبدالقادر بیدل معنای کلمه تاجیک لغت نیم تفسیری تاجیک قهرمان خلق تاجیک، تیمور ملک یادداشت‌ها آدینه (Одина) در سال

نظرات

برای این محصول هنوز نظری ارسال نشده است.