دانلود کتاب نگار زن : تاریخ مصور لباس زن در ایران

 

پیش از آنکه فرهنگ و تمدن آریایی در ایران زمین کنونی بدوران شکفتگی خود برسد,در هزاره سوم پیش از میلاد. در بخش جنوبی و جنوب غربی ایران که دامنه اش تا کرانه های دشت لوت و کویر مرکزی نیز میرسید,مردمی با فرهنگ و تمدن خاص زندگی میکردند که اینک آنان را ایلامی می نامند.
از آثاری که این مردم برجای گذاشتند چنین بر می اید که ایشان بخ پیشرفتهای بزرگی نایل امده و شهری مانند شوش بنیاد نهاده اند که هم اکنون بعلت کهنسالی مادر شهرهای جهان بشمار میاید.

 در هزاره یکم پیش از میلاد,مردم این سرزمین با مادیها که در همسایگی آنان پایه های فرهنگی و شاهنشاهی نوین خود را استوار می کرده اند در تماس بوده,داد و ستدهای فرهنگی داشته اند و پارسیان نیز که با آنان در آمیخته و سپس نیز جانشین آنان گردیده بودند.در بسیاری از شئون فرهنگی و تمدنی خود وارث ایلامیان از دیده تاریخ و باستان شناسی ایران زمین کاری لازم بلکه واجب است.
و بهمین علت هم در تاریخ پوشاک بانوان ایرانی با چشم پوشی از دوره های بس دیرین و تاریک پیش از تاریخ باید از جامه های زنان ایلامی سخن بمیان اورد.

یکی از چشمگیرترین و زیباترین نمونه های پواشک بانوان ایلامی تصویر برجسته یی است که بر روی جامی سیمین نقش بسته و چند سال پیش در مرو دشت کشف شده است.
بر روی این جام پیکره دو زن که یکی ایستاده و دیگری نشسته است دیده میشود که هر دو پیراهنی بلند که زمینه ان از نقشهای برگ مانند پوشیده شده است بر تن دارند.

درباره جنس و چگونگی دوخت جامه این بانوان و جامه تندیسه های دیگری که از بزرگان و ملکه های ایلامی بدست امده.عقاید گوناگونی اظهار شده است.
برخی با توجه به نقش و شیارهای پشم گونه یی که بر روی جامه ها دیده می شود انها را از پوست و کسانی انها را از جنس دیگر ولی تقلید از پوست و گروهی انرا از برگ با الیاف گیاهان می دانند ولی بهرسان در نمونه ساخته شده بدون توجه به جنس ان هرچه بیشتر به اصل نردیکتر باشد و و ضع ان به بهترین وجهی نمایش داده شود.

برای خرید کتاب نگار زن نسخه چاپی اینجا کلیک نمایید و برای دانلود رایگان کتاب نگار زن به ادامه مطلب مراجعه نمایید.

 

 

دانلود کتاب نگار زن