پشتیبانی از ساعت ۹ صبح الی ۱۰ شب :  ۰۹۱۲۵۳۴۳۶۴۴

معرفی کتاب روانشناسی

 

 

معرفی كتاب چك ليست اثر اتول گوانده

اتول گوانده در دنياى مدرن و اشتباهات اجتناب پذير در همه ى زمينه ها از موضوع شخصى تا صنعت مالى، سرمايه گذارى ها، مراقبت پزشكى و بهداشتى، به تجربه اى بر مى خورد كه آن را با نوشتن كتاب " چك ليست" براى جهانيان بازگو مى كند.
او يك نويسنده هندى تبار است كه شغل اصلى او پزشكى است.
نويسنده در طول سال ها كار خود در زمينه پزشكى و در طول دوره آموزشى جراحى هاى خود، به مواردى بر مى خورد كه لزوم وجود چك ليست را حس مى كند. وقتى صحبت از چك ليست مى شود ياد يك خريد ساده از سوپر ماركت يا كارهاى روزانه شخصى مى افتيم كه در پايان روز بايد آن ها را خط زد. اما قضيه فراتر از اين هاست.
امروزه به خاطر فشار هاى روانى و سبك زندگى متفاوت حضور يك دوست براى يادآورى مسائل مهم كه مستقيما روى بهبود و كيفيت كارها اثر دارد ضرورى است و آن همان "چك ليست" ماست.
متخصصان در یک محیط پیچیده با دو مشکل اصلی روبرو مى شوند:
اول جایزالخطابودن و دوم حافظه و دقت بشر. چك ليست در مقابل چنين خطاهايى از ما محافظت مى كند.
اتول در طول اين كتاب به خواننده يادآور مى شود كه چك ليست ها كم اهميت ترين مراحل هر كارى را به ما يادآورى مى كند. به ما امكان بازنگرى مى دهد و نظم خاصى براى بهبود عملكرد به ما مى دهد.
در طول اين كتاب مى توان آموخت:
چگونه بفهميم چك ليست ها در كدام موقعيت مى تواند به ما كمك كنند؟
آيا چك ليست مى تواند ساده، ارزان، موثر و قابل انتقال باشد؟
يا مشخصات چك ليست خوب و بد چيست؟

مدیر سایت
541

كتاب سفر به ثمر
نوشته ى كاوه صدقى
انتشارات نگاه نوين-١٣٩٦

اكثر ما با كتاب هاى خوديارى زيادى برخورد داشته ايم. با كتاب هايى كه نويسندگان آن روزگارى سخت داشتند. كودكى و نوجوانى سختى را گذراندند و به دوران رسيدند كه تصميم گرفتند از صندلى قربانى بلند شوند و مسير بى انتهاى خوشبختى را شروع كنند. در اين راه قدم گذاشتند و هر روز بيشتر از روز قبل پايبند مسير خود بودند.
كتاب" سفر به ثمر" يكى از آن كتاب هاست.
كتابى كه احساس مطلوب را هدف قرار ميدهد، با يك تفاوت.
تفاوت اين است كه دستيابى به اين اهداف اينبار از زبان يك ايرانى شنيده ميشود.
كسى كه فرهنگ، شرايط، سبك زندگى، معضلات و تضادهايش در كوچه پس كوچه هاى پايتخت همين كشور اتفاق افتاده است.
شايد نوشته هاى اين كتاب راهيابى، براى ما به عنوان يك خواننده ى ايرانى ملموس تر باشد. وقتى از دهه شصت صحبت ميشود و از بازى هاى محلى.
از برد و باخت هاى مكرر با بچه هاى كوچه.
و از رفت و آمد ها و شرايطى كه براى هر ايرانى قابل لمس است و اين يكى از ويژگى هاى جذاب اين كتاب تازه انتشار است.
كاوه صدقى در ابتدا ميگويد كه او هم مانند همه ى افراد يك جامعه معضلات خودش را داشت و اعضاى خانواده اش را يكى پس از ديگرى از دست داد ولى حتى با نيمه جان ترين حالت خود به مسير موفقيتش ادامه داد. او از قانون ظروف شكسته ى مطلا در رسوم ژاپنى ميگويد كه چطور سرآغاز ايده ى ادامه ى مسيرش است.
در اين رسم اگر ظروفى بشكند به جاى اينكه آن را دور بندازند و بى ارزش تلقى كنند، بين شكستگى ها را طلاكارى ميكنند تا به خاطر داشته باشند انسان ها بعد از هر مشكل و شكست، ديگر انسان قبلى نيست بلكه انسانى است با تجربيات طلايى براى ادامه ى مسير.

مدیر سایت
436

مزاياى منزوى بودن
نوشته ى استيون چباسكى
انتشارات ميليكان

چارلى حالا در آستانه ى ورود به دبيرستان و جوانى است. او با مشكلات زيادى دست و پنجه نرم ميكند. مشكلات روحى، افسردگى، مرگ خاله اش و خودكشى تنها دوستش.
چارلى در ٢٥ اوت ١٩٩١ شروع به نوشتن نامه ميكند تا تمام زندگى خود را براى دوست خيالى خود تعريف كند و شروع يك سال از دوران دبيرستانش را مينويسد. نوشته هاى او تا ٢٣ اوت ١٩٩٢ به طول مي انجامد.
و اينگونه است كه كتاب " مزاياى منزوى بودن" از قلم استيون چباسكى، نويسنده و كارگردان آمريكايى، متولد ميشود.
نويسنده سعى دارد با نامه نگارى هاى چارلى به دوست خيالى خود، ريتم منظمى از داستان را روايت كند و از جزييات زندگى، روابط با خانواده، بحران هاى سنين نوجوانى، فرهنگ، عشق، مسائلى مثل برونگرايى و درونگرايى و ديگر تفكرات نامتعارف اين سن حساس سخن بگويد.
چارلى سال اول دبيرستان خود را با مشكلات و آسيب هاى عميق روحى شروع ميكند. در ابتدا با دو دانش آموز سال اخرى به اسم پاتريك و خواهر او سم، اشنا ميشود و به واسطه ى اين دوستى تجربيات متفاوتى را به زندگى خود وارد ميكند و تمامى اين تجربيات به زيبايى در اين كتاب آمده است. بعد از اتمام سال و رفتن دو دوستش به شهرى ديگر، چارلى دوباره درگير انزوا و كابوس هايش ميشود. كابوس هايى كه دليلش را نميداند. او چند مدت در بيمارستان بسترى ميشود تا براى حالات عجيبش راه درمان پيدا كند.
در آخر كتاب ، وقتى كه سم و پاتريك به ديدن چارلى ميايند به دل جاده ميزنند و چارلى كه حالا تجربيات متفاوت ترى به دست آورده و پخته تر و بزرگتر شده است
فرياد ميزند : «در این لحظه قسم می‌خورم که ما بی‌کران هستیم… .»
استيون به خوبى نشان داد كه نياز به هم صحبتى در جوامع امروز، به نياز هاى اساسى ما انسان ها مثل خوراك، پوشاك و مسكن بايد اضافه شود.

مدیر سایت
421

معرفی کتاب تو همانى كه مى انديشى اثر جيمز آلن

حدود صد سال از انتشار كتابى كه جيمز آلن تحت عنوان " تو همانى كه مى انديشى" منتشر كرده است ميگذرد و جالب است كه هنوز هم جزو كتاب هاى پرفروش ميشود. آلن در سال ١٨٦٤ در يك خانواده ى ضعيف در انگلستان متولد شد. بعد از فوت پدرش كه براى كار به آمريكا مهاجرت كرده بود حالا او بايد سرپرستى مادر و دو برادر كوچكترش را به عهده ميگرفت. لذا ترك تحصيل ميكند و چندسالى را با حقوق كارگرى ميگذراند. او چند سال بعد به لندن ميرود تا روزنامه نگارى - شغل مورد علاقه اش- را دنبال كند.
در ابتدا جيمز دوره ى "انسان انديشه است" را برگزار ميكند و صوتى از آن دوره ى ٥٥ دقيقه منتشر ميشود كه هنوز هم جزو دوره هاى برتر به حساب مي آيد.
جيمز در نوشته هاى خود سعى دارد از ارتباط هماهنگ گون بدن، انديشه، باور و عمل انسان بگويد. همانطور كه دانه اى ميكاريم و از آن توقع بارورى همان دانه را داريم، اعمال و رفتارامان هم نشان دهنده ى باور و انديشه ى ماست.
آلن عليرغم زندگى سخت در كودكى اش به طور عينى مى آموزد كه يادگيرى كاركرد مغز و شيوه ى باور درست، ارتباطى با شرايط كنونى او ندارد بلكه هر انسانى با يادگيرى اين قوانين به هرچه كه بخواهد دست پيدا ميكند.
او در تمام فصل هاى كتابش ارتباط بين روح و باور انسان و محيط اطرافش را بيان ميكند.

تو همانى كه مى انديشى
جيمز آلن
ترجمه گيتى خوشدل
انتشارات قطره

مدیر سایت
495