پشتیبانی از ساعت ۹ صبح الی ۱۰ شب :  ۰۹۱۲۵۳۴۳۶۴۴

کتاب مذهبی و ادیان

دانلود کتاب ادیان , دانلود کتاب مذهبی و ادیان بزرگ جهان

........................................................................................................

 

دانلود کتاب تلاش‌های بهائیان ایران در زمینۀ برابری زنان و مردن

 

 

 

بهائیان معتقدند نوع انسان، پس از عبور از دوران کودکی، اکنون در آستانه ی بلوغ جمعی خود قرار دارد و برای حرکت به سوی یک تمدن جهانی متحد و هماهنگ توانمندی بالقوه دارد؛ تمدنی که به تمامی نوع انسان از هر نژاد، قوم، دین و جنسیت تعلق دارد، به عدالت، بهروزی و رفاه مادی و مستوی برای همگان آراسته است و اصل یگانگی نوع انسان به عنوان حقیقتی معنوی در آن جلوه گر خواهد شد.

بر اساس آثار بهائی برابری زنان و مردان از اعتقادات زیربنایی اصل یگانگی نوع انسان و یکی از مهم ترین اصول مورد نیاز برای ساخت این تمدن است از دیدگاه آیین بهائی برای فراهم آمدن رشد و توسعه ی اجتماعی و اقتصادی و برقراری صلح که لازمه و سنگ بنای یک جامعه ی متحد جهانی است، ضروری است که زنان بتوانند با اصل برابری در همه ی جنبه های زندگی حاضر شوند. حضرت بهاء الله برابری حقوق زن و مرد را شرط به وجود آمدن و حتی وسیع تر میان همه ی انسانها می دانند، وحدتی که سعادت و امنیت تمام نوع بشر را تامین می نماید.

بيت العدل اعظم تاکید می کنند که «رفع موانع ترقی اجتماعی زنان شرطی اساسی برای احیا و اعتلای هر ملت و رکتی از ارکان صلح عمومی و عاملی بنیادی برای پیشرفت تمدن بشری است. با این وجود برای بهائیان اصل برابری زنان و مردان صرفاً یک آرمان و ایده آل اجتماعی و یا وضعیتی که برای خبر عمومی باید به آن دست یافت نیست، بلکه حقیقتی معنوی و جهان شمول در ذات خلقت و جنبه ای از ماهیت نوع انسان است. در این زمان که نوع بشر در آستانه ی دوران بلوغ جمعی خود قرار دارد. حقیقت برابری در پرتو ظهور حضرت بهاء الله آشکارتر شده است.

حضرت بهاء الله می فرمایند: «انات و ذكور عند الله واحد بودهه آثار بهائی بیان می کنند که حقیقت وجود انسان، روح اوست که عاری از جنسیت نژاد قومیت و طبقه است. طبیعی است که تفاوت های جسمی و ظاهری که بین زن و مرد وجود دارد بر چگونگی کسب تجربه ی آنها از جهان اثر می گذارد. اما کرامت و شرافت ذاتی انسانی و آنچه نوع انسان را انسان کرده است، در زن و مرد یکسان است. همه ی انسانها چه زن و چه مرد جستجوی معنا و هدفی برای زندگی و اجتماع بشری بودن. بنابراین هیچ یک نمی تواند ادعای برتری بر دیگری داشته باشد. افکار برابری جنسیتی در حقیقت بی عدالتی نسبت به نیمی از جمعیت جهان است که موجب میشود زنان از پرورش استعدادهای ذاتی خود و فعالیت پابه پای مردان در زمینه های گوناگون باز بمانند و البته هیچ دلیل موجه اخلاقی یا بیولوژیکی برای این نابرابری وجود ندارد.

چنین تاکیدی دلالت های ضمنی عمیقی برای سازمان دهی هر جنبه از اجتماع انسانی دارد. بنابراین برابری و هدف از آن فراتر از دستیابی به مطالبات و حقوق برابر است و هدفی والاتر از ایجاد فضایی برای ایفای نقش به حق زنان در نظم اجتماعی فعلی دارد. هدف عابی آن خلق نظم اجتماعی مبتنی بر عدل و انصاف است ساختاری که به همگان اجازه ی رشد و شکوفایی دهد.

برای رسیدن به این هدف 36 باید زنان و مردان بتوانند تمام استعداد و 2 توانمندی ذاتی خود را در عرصه های مختلف زندگی به کار گیرند، دوشادوش یکدیگر و با کمک هم در بستر خانواده، کار جامعه و امور بین الملل تلاش کنند تا یک نظم اجتماعی جدید و عادلانه بسازند. بدون آن که محدودیت و نابرابری جنسیتی وجود داشته باشد. بنابراین تغییر و تحول همه جانبه هم در ذهن و هم در قلب همگان چه زن و چه مرد لازم است.

 

 

برای خرید کتاب تلاش‌های بهائیان ایران در زمینۀ برابری زنان و مردن نسخه چاپی اینجا کلیک نمایید . و برای دانلود رایگان به ادامه مطلب مراجعه نمایید.

 

دانلود کتاب بازخوانی داستان کربلا اثر امیرحسین خنجی

 

 

بنی هاشم و بنی امیه دو خاندان قریشی از دودمان قصی ابن کلاب بودند و نسب هردوشان به یک پدر به نام عبد مناف میرسید که پسر قصی این کلاب بود. از این رو بنی هاشم و بنی امیه را بنی عبد مناف نامند؛ زیرا دو شاخه از یک خاندان قریشی بوده اند. پیدایش خاندان عبد مناف قصی این کلاب رئیس یک طایفه از قبیله بنی کنانه بود. بنی کنانه در سده پنجم مسیحی در چند طایفه در کوهستانهای کنار مکه جاگیر بودند. در آن زمان قبیله ای به نام خزاعه در مکه جاگیر بود. بنی کنانه می گفته اند که مکه پیشترها از آن ما بوده و خزاعه از یمن آمده و مکه را از نیاکان ما گرفته و نیاکان ما را از مکه تارانده بوده است.

جمعی از بنی کنانه به رهبری قصی ابن کلاب در نیمه های سده پنجم مسیحی (حدود ۱۶۰ سال پیش از ظهور اسلام به مکه حمله بردند، مکه را از دست قبیله خزاعه بیرون کشیدند خزاعه را از مکه تاراندند و خودشان در مکه جاگیر شدند بخشی دیگر از بنی کنانه که در گرفتن مکه با قصی همکاری نکرده بودند همچنان در کنار مکه ماندند و نام کنانه را برای خودشان حفظ کردند. خاندانهائی از بنی کنانه که در مکه جاگیر شدند از این زمان یک قبیله مشخص را تشکیل دادند و نام قریش گرفتند؛ زیرا قریش که معنایش گردآورنده مردم در یک جا بود در این زمان لقب قصی ابن کلاب شد و قبیله نیز به او منسوب گردید.

خاندانهای تشکیل دهنده قبیله قریش در این زمان - علاوه بر خانواده قصی عبارت بودند از بنی عدی بنی مخزوم بنی تیم، بنی سهم بنی جمح ، و بنی زهره. قصی چهار پسر داشت به نامهای عبد ،قصى عبد العزى، عبد الدار، و عبد مناف عبد قصی بی فرزند از دنیا رفت و سه پسر دیگر قصی در آینده سه خاندان بنی عبدالدار بنی آسد ابن عبدالعزى، و بنی عبد مناف را تشکیل دادند. عبد مناف چهار پسر داشت و فرزندان اینها در آینده چهار خاندان بنی عبد شمس و بنی هاشم و بنی نوفل و بنی مطلب را تشکیل دادند. بنی عبد شمس نیز در آینده دو خاندان شدند که یکیش بنی امیه بود. سخن ما در این کتابچه درباره رقابتهای بنی امیه و بنی هاشم بر سر ریاست است و با دیگران کاری نداریم قصی پس از جاگیر کردن قریش در مکه رئیس مکه و متولی کعبه شد.

کعبه در آن زمان خانه الله و خداخانه مرکزی یک دسته بندی از سه دسته بندی قبایل عربستان بود که قبایل مضری نامیده می شدند، و خدایان بزرگش هبل واللات (آللات والعزى بودند. قصی به عنوان متولی خانه الله رهبر دین مکه نیز بود. او یک سلسله ترتیبات نوینی را در مکه وضع کرد که حج کعبه و عبادت الله را تنظیم می کرد و درآمدهائی از گوشت و چرم و پشم شتران قربانی کہ حاجیان قبایل دسته بندی مصری به مکه میآوردند تا در پیشگاه خدایانشان سر به ببرند را به مردم قریش میرساند؛ و قریشان از این راه زندگی میگذراندند، زیرا مکه زمین برای کشاورزی ،نداشت و در پیرامون مکه نیز جانور چندانی برای شکار کردن نبود، و حتی پیرامون مکه چراگاه چندانی نیز وجود نداشت تا مردم مکه چارپا پروری کنند. چون قصی از دنیا رفت پسر بزرگش عبدالدار رئیس مکه و متولی کعبه

شد، و عبد مناف که پسر کهتر بود با او مخالفتی ننمود. چون عبد مناف و عبدالدار از دنیا رفتند پسران عبد مناف که عبد شمس و هاشم بودند ریاست مکه و تولیت کعبه را از دست پسران عبدالدار بیرون کشیدند، و عبد شمس که برادر بزرگتر بود رئیس مکه و متولی کعبه شد. مخالفت امیه با هاشم چون عبدشمس از دنیا رفت بر سر ریاست مکه و تولیت کعبه میان هاشم پسر عبد مناف و امیه پسر عبد شمس رقابت و درگیری افتاد، هاشم پیروز شد و امیه را مجبور کرد که از مکه ،برود، و این در آغاز سده ششم مسیحی بود. آمیه از آن پس با خانواده اش به بیابان جنوبی شام در شمال حجاز رفت و برای ده سال در تبعید ،زیست و تا هاشم زنده بود به مکه برنگشت. پس از آن رقابت خاندان امیه (بنی امیه) با خاندان هاشم (بنی هاشم) ادامه یافت ولی ریاست مکه و تولیت کعبه ابتدا به دست مطلب برادر هاشم، سپس به دست عبدالمطلب پسر هاشم افتاد.

عبدالمطلب در سال ۵۷۸م از دنیا رفت و پس از او ستیز قدرت بنی امیه و بنی هاشم به پیروزی بنی امیه انجامید و ریاست مکه به دست حرب پسر اميه افتاد. چندی بعد حرب در سفری که به چارواداری رفته بود در بیابانی کشته شد و گفته شد که یکی از جنها او را در زیر درختی کشته است. پس از او پسرش ابوسفیان که با رقابت ابوطالب پسر عبدالمطلب روبه رو بود با حمایت بنی مخزوم و بنی مهم و بنی جمع به ریاست مکه و تولیت کعبه رسید. به دنبال این رخدادها محمد ابن عبدالله ابن عبدالمطلب این هاشم از جانب الله تعالی به پیامبری و نمایندگی ویژه الله برگزیده شد و در سال ۶۱۳ یا ۶۱۳ مسیحی دعوت خویش را آشکار کرد. در این زمان قریش مکه به دو دسته بندی تقسیم شده بودند: بنی هاشم و بنی مطلب و بنی زهره و بنی آمد و بنی تیم در یک دسته بندی بودند؛ و بنی عبد شمس (شامل بنی امیه و بنی عبدالدار و بنی مخزوم و بنی جمع و ینی سهم و بنی عدی در یک دسته بندی دیگر جمعیت مکه نیز در این زمان اندکی کمتر از سه هزار نفر بود که در حدود ششصد خانه می زیستند. مخالفت ابوسفیان با پیامبر با برگزیده شدن محمد ابن عبدالله ابن عبدالمطلب ابن هاشم به پیامبری و نمایندگی الله تعالی رقابت قدرت خاندانی بنی امیه و بنی هاشم جهت نوینی به خود گرفته به شکل روپارویی ابوسفیان و پیامبر درآمد. در این رویارویی بنی مخزم در کنار بنی امیه بودند ابتدا جمعی از یاران پیامبر در زیر فشارها مجبور شدند که از مکه بگریزند و به حبشه هجرت کنند. سپس فشارها بر پیامبر و یارانش ادامه یافت و سرانجام به مقاطعة همه جانبة بنی امیه و همپیمانانشان برضد پیامبر و یارانش انجامید تا جائی که پیامبر و یارانش مجبور شدند که از شهر بیرون بروند و بیش از دو سال در یکی از دره های مکه موسوم به شعب ابو طالب که زمینی از آن ابوطالب بود زندگی پرمشقتی را تحمل کنند.

 

برای خرید کتاب بازخوانی داستان کربلا نسخه چاپی اینجا کلیک نمایید. و برای دانلود رایگان به ادامه مطلب مراجعه نمایید.

 

دانلود کتاب پادیاوند: پژوهشنامه یهود ایران اثر امنون نتصر

 

 

رویدادهای ناشی از جنگ دوم جهانی و دیگر رویدادهای سیاسی و اجتماعی نیم قرن اخير، عامل مهاجرت گروههای زیادی از یهودیان ایران به اقصی نقاط جهان بوده و سالهای اولیه این دوران سالهای گریز و بی علاقگی یهودیان ایران نسبت به تاریخ گذشته شان بوده است. با وجود حضور انبوه دانش آموزان و دانشجویان یهودی ایرانی در دانشگاههای مختلف، تعداد پژوهشگران در رشته های تاریخ و فرهنگ یهودیان ایران در دهه اخیر همچنان انگشت شمار باقیمانده است. اکنون که سالهای اولیه مهاجرت سپری شده و دوران بی علاقگی به فرهنگ گذشته به سر آمده است جامعه یهودی ایرانی کمبود آگاهی به هویت تاریخی و فرهنگی خود را بهتر از هر زمان دیگر در می یابد در حال حاضر تلاش مهاجران یهودی بر این است که با معرفی ارزشهای فرهنگی خود بتوانند مقام شایسته خویش را در جامعه میزبان به دست آورند، و رابطه بین دو نسل را که حسی کاملا طبیعی است، مستحکمتر سازند. در سال ۱۹۹۱ میلادی، گروهی از یهودیان ایرانی مقیم لس آنجلس برای نیل به آرمانهای مختلفی که از آن جمله تفاهم بیشتر با نسل جوانتر بود، تشکیلاتی بنام جامعه دانشوران The Graduate Society ایجاد کردند.

جامعه دانشوران برای سهیم کردن بیشتر افراد جامعه در این جنبش فرهنگی به ایجاد تشکیلات جانبی غیر انتفاعی بنام بنیاد دانشوران The Graduate Society Foundation دست یازید. این گروه از آغاز فعالیت با آگاهی از کمبود اطلاعات علمی پیرامون تاریخ و فرهنگ یهودیان ایران در صدد پی ریزی و طرح برنامه ای برای رفع این نقص فرهنگی بر آمد بنیاد دانشوران نیاز فرهنگی خود را در این زمینه با پرفسور امنون نتصر، استاد دانشگاه عبری اور ملیم در میان نهاد خوشبختانه دریافت طرح پیشنهادی مورخ هفتم ماه مه ۱۹۹۳ پروفسور لنصر آرمانهای دانشوران را عملی ساخت. بنیاد دانشوران در یک جهت گیری تاریخی بلافاصله برای کشف راز این صندوق کهنه سر به مهر میراث ۲۷۰۰ ساله زندگی یهودیان ایران اعلام آمادگی نمود و کلیه امکانات مادی و معنوی خود را به کار بست دست یابی به محتوای این گنجینه، علاوه بر ارضای حس کنجکاوی علاقه مندان بمانند یک کشف باستانشناسی بسیار هیجان انگیز خواهد بود. سردبیری این نشریه با پروفسور امنون نتصر میباشد - فردی که تمام توان فکری و باروری علمی خویش را در راه پژوهش و گسترش تاریخ و فرهنگ یهودیان ایرانی به کار برده است. هدف پرفسور لنصر و بنیاد دانشوران این است که این مجموعه حاصل پژوهش تمام افرادی باشد که در یاری به روشن کردن گوشه های تاریک و مبهم تاریخ و فرهنگ یهودیان ایران در سراسر جهان مشغول به فعالیتهای علمی میباشند.

بنیاد دانشوران امیدوار است با کمک یکایک اعضای خود و علاقه مندان به فرهنگ و تاریخ یهود ،ایران نسخههای این نشریات به کتابخانه های دانشگاهی عمومی و شخصی راه یابد و معرف و مشوق پژوهشگران دیگر برای تکمیل این مهم باشد. این بنیاد لازم میداند از شادروان دکتر حبیب ،لوی نویسنده تاریخ یهود ایران که از پیشگامان این راه میباشند یاد نماید و خاطره زحمات ایشان را گرامی دارد. بنیاد دانشوران یهود انتشار این سلسله نشریه را از یکسو به نیاکان یهودی ایرانی تقدیم میکند که سهم اصلی را در تداوم فرهنگی دارا میباشند و از سوی دیگر آنرا به نسل های آینده برای پی بردن به ارزشهای میراث فرهنگی خود هدیه میدهد. تهیه و انتشار این مجموعه تلاشی است علمی برای شناساندن تاریخ و فرهنگ جامعه یهودی ایران به جهانیان باشد که این ادای دین مقبول خاطر افتد.

رویدادهای ناشی از جنگ دوم جهانی و دیگر رویدادهای سیاسی و اجتماعی نیم قرن اخير، عامل مهاجرت گروههای زیادی از یهودیان ایران به اقصی نقاط جهان بوده و سالهای اولیه این دوران سالهای گریز و بی علاقگی یهودیان ایران نسبت به تاریخ گذشته شان بوده است. با وجود حضور انبوه دانش آموزان و دانشجویان یهودی ایرانی در دانشگاههای مختلف، تعداد پژوهشگران در رشته های تاریخ و فرهنگ یهودیان ایران در دهه اخیر همچنان انگشت شمار باقیمانده است. اکنون که سالهای اولیه مهاجرت سپری شده و دوران بی علاقگی به فرهنگ گذشته به سر آمده است جامعه یهودی ایرانی کمبود آگاهی به هویت تاریخی و فرهنگی خود را بهتر از هر زمان دیگر در می یابد در حال حاضر تلاش مهاجران یهودی بر این است که با معرفی ارزشهای فرهنگی خود بتوانند مقام شایسته خویش را در جامعه میزبان به دست آورند، و رابطه بین دو نسل را که حسی کاملا طبیعی است، مستحکمتر سازند. در سال ۱۹۹۱ میلادی، گروهی از یهودیان ایرانی مقیم لس آنجلس برای نیل به آرمانهای مختلفی که از آن جمله تفاهم بیشتر با نسل جوانتر بود، تشکیلاتی بنام جامعه دانشوران The Graduate Society ایجاد کردند.

 

 

برای خرید کتاب پادیاوند نسخه چاپی اینجا کلیک نمایید. و برای دانلود رایگان به ادامه مطلب مراجعه نمایید.

 

دانلود کتاب از مزدک تا بعد اثر رحیم رئیس نیا

 

 

پیش از مزدك مانی با استفاده از بعضی از اصول و جنبه های ادیان و فلسفه های زمان خود مذهبی التقاطی پدید آورده، در صدد درهم شکستن چهارچوب تنگ مذهب مسلط زمان خود برآمده بود. او انسانها را برای پیروزی کامل نیکی بر بدی که ستم و بیداد نیز از آثار آن بود، به مبارزه دعوت میکرد.

مانویت در جریان تکامل خود نزاع خیر و شر را از آسمان به زمین کشاند و به مبارزه با عوامل اسارتبار که ریشه در ساخت اقتصادی اجتماعی جامعه داشت پرداخت و چنان افق امیدبخشی را در پیش روی خود دید که زمان پیروزی خیر را بر شر نزديك و دست یافتنی یافت. آموزشهای مانی در اندک مدتی هواداران زیادی در قلمرو ساسانیان و خارج از آن پیدا کرد و شاپور اول که ابتدا به جهت کاستن از نفوذ روحانیان زرتشتی به حمایت از مانی برخاسته بود با احساس خطر از انتشار دامنمدار آموزشهای وی در صدد اعدامش برآمد.

با اعدام مانی و گروهی از پیروان او، آموزشهایش از بین نرفت و مخصوصاً در خارج از قلمرو ساسانی و از آن جمله در امپراتوری روم شرقی پیروان زیادی یافت یکی از مبلغان مذهب مانی در روم مردی بود بوندوس (یا زرتشت خرگان نام که در اواخر قرن سوم میلادی مدتی هم در قلمرو ساسانی به تبلیغ پرداخته بود. مزدک دو قرن بعد از بوندوس زندگی می کرد و تحت تأثیر اندیشه های مانی و بوندوس بود و از ادامه دهندگان راه آنها به شمار می آید. در فاصله ظهور مانی و مزدك توجه به مسائل اجتماعی - سیاسی مذهب مانی ضرورتاً فزونی یافته بود و مزدک که به قول هانری ماسه «بیشتر از مانی به برتری روشنایی عقیده داشت مذهب مانی را وارد مرحله تازه ای کرد و آن را با شعارهای اجتماعی انباشت به عبارت دیگر میتوان گفت که تغییرات اقتصادی و اجتماعی که در این مدت در قلمرو ساسانی رخ داده بود. زمینه ساز نهضتی شد که مزدک پرچمدار آن گشت. در این فاصله با رونق گرفتن حرف و پیشمها شهرها اهمیت بیشتری یافت و شرایط مساعدی برای مبارزه طبقات فرودست و فرادست فراهم آمد.

مبارزه ای که در لفاف مذهب مانی و علیه دولت و دین رسمی - که متکی به هم بودند - صورت گرفت بیشتر جنبه منفی داشت؛ در حالی که مزدکیان به مبارزه رویاروی با طبقات حاکم پرداختند. مزدک خواستهای اقتصادی - اجتماعی توده های محروم را با صراحت بیشتری مطرح ساخت و دستگاه دولت را پاسدار ابقای شر و مظاهر اصلی آن یعنی نابرابری اجتماعی دانست و در برابر قباد پادشاه اعلام کرد که: اگر دادگر باشی ای شهریار در انبار گندم نیاید به کار. و در حقیقت حکم مصادره داراییهای بزرگان را صادر کرد. دعوت مزدك با چنان شوری از جانب اقشار فرودین جامعه استقبال گردید که بزرگان از چاره کار خویش فروماندند مردمان پنهان و آشکار مذهب مزدك» را مزدک به جای تبلیغ قهر راه رسیدن به نیکی را پرهیزگاری و شستن آثار کین و نفرت از دل میدانست و مردم را از مباغصه و قتال و منازعه منع می کرد» گفتهاند پیروان مزدك جامه های بسیار درشت بافت و خشن بر تن می کردند و سراسر زندگی آنها توام با سختی و کشتن نفس و پرهیز از خوشیهای زندگی و توبه بوده است.

او برای برگزیدگان دین خود دو اصل ریاضت و آزار نرسانیدن را مقرر داشته بود.» و می گفت «خدای عزوجل عالم را برای همه آفریده است و مال و نعمت برای همه آدمیان است و هر کس را به قدر حاجت وی مباح است.» به نوشته احسان طبری مزدک کشتن و زبان رساندن به دیگران را اکیداً ممنوع میداشت و تعلیم میداد که حتی به دشمن باید مهربان بود... این آموزش... با هدفهای انقلابی مزدک ناسازگار بود و در مقابل دشمنان طبقاتی قی و سفله ای که بعدها بی دریغ خون مزدک و پیروانش را ریختند در حکم خلع سلاح معنوی انقلابیون به شمار می رفت.» اما مزدک در جریان حرکت توده ها دریافت که با وجود ستمگران تبلیغ محبت اشتباه است و برای تحقق خواستهای انسانی چاره ای جز مبارزه قهرآمیز وجود ندارد. املاک و اموال و حرمسراهای توانگران معروض حمله و مصادره گردید و سنتهای حافظ استثمار و ستمگری درهم شکست. سیل حرکت مردم چندان پیش رفت که قباد اضطراراً به خواستهای قیام کنندگان گردن نهاد.

 

برای خرید کتاب از مزدک تا بعد نسخه چاپی اینجا کلیک نمایید و برای دانلود رایگان به ادامه مطلب مراجعه نمایید.