دانلود کتاب تلاشهای بهائیان ایران در زمینۀ برابری زنان و مردن
بهائیان معتقدند نوع انسان، پس از عبور از دوران کودکی، اکنون در آستانه ی بلوغ جمعی خود قرار دارد و برای حرکت به سوی یک تمدن جهانی متحد و هماهنگ توانمندی بالقوه دارد؛ تمدنی که به تمامی نوع انسان از هر نژاد، قوم، دین و جنسیت تعلق دارد، به عدالت، بهروزی و رفاه مادی و مستوی برای همگان آراسته است و اصل یگانگی نوع انسان به عنوان حقیقتی معنوی در آن جلوه گر خواهد شد.
بر اساس آثار بهائی برابری زنان و مردان از اعتقادات زیربنایی اصل یگانگی نوع انسان و یکی از مهم ترین اصول مورد نیاز برای ساخت این تمدن است از دیدگاه آیین بهائی برای فراهم آمدن رشد و توسعه ی اجتماعی و اقتصادی و برقراری صلح که لازمه و سنگ بنای یک جامعه ی متحد جهانی است، ضروری است که زنان بتوانند با اصل برابری در همه ی جنبه های زندگی حاضر شوند. حضرت بهاء الله برابری حقوق زن و مرد را شرط به وجود آمدن و حتی وسیع تر میان همه ی انسانها می دانند، وحدتی که سعادت و امنیت تمام نوع بشر را تامین می نماید.
بيت العدل اعظم تاکید می کنند که «رفع موانع ترقی اجتماعی زنان شرطی اساسی برای احیا و اعتلای هر ملت و رکتی از ارکان صلح عمومی و عاملی بنیادی برای پیشرفت تمدن بشری است. با این وجود برای بهائیان اصل برابری زنان و مردان صرفاً یک آرمان و ایده آل اجتماعی و یا وضعیتی که برای خبر عمومی باید به آن دست یافت نیست، بلکه حقیقتی معنوی و جهان شمول در ذات خلقت و جنبه ای از ماهیت نوع انسان است. در این زمان که نوع بشر در آستانه ی دوران بلوغ جمعی خود قرار دارد. حقیقت برابری در پرتو ظهور حضرت بهاء الله آشکارتر شده است.
حضرت بهاء الله می فرمایند: «انات و ذكور عند الله واحد بودهه آثار بهائی بیان می کنند که حقیقت وجود انسان، روح اوست که عاری از جنسیت نژاد قومیت و طبقه است. طبیعی است که تفاوت های جسمی و ظاهری که بین زن و مرد وجود دارد بر چگونگی کسب تجربه ی آنها از جهان اثر می گذارد. اما کرامت و شرافت ذاتی انسانی و آنچه نوع انسان را انسان کرده است، در زن و مرد یکسان است. همه ی انسانها چه زن و چه مرد جستجوی معنا و هدفی برای زندگی و اجتماع بشری بودن. بنابراین هیچ یک نمی تواند ادعای برتری بر دیگری داشته باشد. افکار برابری جنسیتی در حقیقت بی عدالتی نسبت به نیمی از جمعیت جهان است که موجب میشود زنان از پرورش استعدادهای ذاتی خود و فعالیت پابه پای مردان در زمینه های گوناگون باز بمانند و البته هیچ دلیل موجه اخلاقی یا بیولوژیکی برای این نابرابری وجود ندارد.
چنین تاکیدی دلالت های ضمنی عمیقی برای سازمان دهی هر جنبه از اجتماع انسانی دارد. بنابراین برابری و هدف از آن فراتر از دستیابی به مطالبات و حقوق برابر است و هدفی والاتر از ایجاد فضایی برای ایفای نقش به حق زنان در نظم اجتماعی فعلی دارد. هدف عابی آن خلق نظم اجتماعی مبتنی بر عدل و انصاف است ساختاری که به همگان اجازه ی رشد و شکوفایی دهد.
برای رسیدن به این هدف 36 باید زنان و مردان بتوانند تمام استعداد و 2 توانمندی ذاتی خود را در عرصه های مختلف زندگی به کار گیرند، دوشادوش یکدیگر و با کمک هم در بستر خانواده، کار جامعه و امور بین الملل تلاش کنند تا یک نظم اجتماعی جدید و عادلانه بسازند. بدون آن که محدودیت و نابرابری جنسیتی وجود داشته باشد. بنابراین تغییر و تحول همه جانبه هم در ذهن و هم در قلب همگان چه زن و چه مرد لازم است.
برای خرید کتاب تلاشهای بهائیان ایران در زمینۀ برابری زنان و مردن نسخه چاپی اینجا کلیک نمایید . و برای دانلود رایگان به ادامه مطلب مراجعه نمایید.
دانلود کتاب تلاشهای بهائیان ایران در زمینۀ برابری زنان و مردن