برای تماس با ما روی آیکون سبز واتساپ در پایین صفحه کلیک نمایید

معرفی کتاب فلسفی

 

 

معرفی کتاب قلندر و قلعه اثر سید یحیی یثربی

قلندر و قلعه، داستان زندگى شيخ اشراق، شهاب الدين يحيى بن حبش سهروردى است.
يكى از حكما و عرفاى بزرگ قرن ششم هجرى.
او در سنى حدود ٣٦-٣٧ به فتواى علماى حلب كشته شد.
چرا كه او چيزاهايى از عرفان و فلسفه و مذهب و معرفت ميدانست كه چندان براى همگان ملموس نبود.
در كتاب قلندر و قلعه كه به نوشته ى سيد يحيى يثربى درآمده، داستان را از كودكى سهروردى نوشته است.
دوران كودكى او در كنار خانواده اى معمولى و صميمى سپرى شد، تا نوجوانى و جوانى او كه به شدت به دنبال علم و معرفت بود و بارها در خواب هايش ديده بود كه بالى دارد و خواهان بال ديگر خود است و ديرى نپاييد كه فهميد آن بال ديگر علم و دانش است.
سيرى ناپذيرى او در اين راه و منش، او را وادار به مهاجرت كرد تا جايى كه ميتوانست و كسى، مطلبى براى ارائه داشت آموخت
اما بعد از مدتى همه ى مطالب را تكرارى ميديد تا اينكه راهى آتشكده زرتشتيان شد.
در آنجا با مغ آتشكده آشنا شد كه اتفاقا حرف هاى تازه اى براى گفتن داشت. دختر مغ كه سيندخت نام داشت از باطن افراد باخبر بود و يحيى به شدت دلباخته ى اين بانوى پيش گو بود. در كنار علاقه، نگران بود كه سيندخت اين علاقه را نشان گستاخى او بداند و او مجدد راهى سفر شد.

معرفی کتاب ژن خودخواه اثر ریچارد داوکینز
کتاب ژن خودخواه با موضوعی علمی در حیطه زیست شناسی نوشته ریچارد داوکینز، نویسنده و زیست شناس فرگشتی برتانیایی به نگارش درآمده.
ریچارد داوکینز که از بزرگترین استادان دانشگاه آکسفورد در درک عمومی علم و عضو انجمن سلطنتی علوم و انجمن سلطنتی ادبیات بریتانیاست، با انتشار اولین کتابش، ژن خودخواه، خود را به جهان علم معرفی نمود و بعد از انتشار آن، جای خود را در بین عوام نیز پیدا کرد.
این کتاب پرفروش در دهه ۶۰ میلادی به یک کتاب پرفروش تبدیل شد و هم اکنون نیز با گذشت چهل سال از انتشارش، مخاطبان زیادی به خود جلب می کند. ژن خودخواه با زبانی ساده و همه فهم و عامه پسند به بیان آن می پردازد که ژن ها نقش اساسی در فرگشت و تکامل موجودات دارند و برخلاف نام کتاب، ژن ها عاملی برای بقا هستند و از این جهت به نظر خودخواه نمی آیند و نویسنده در باب انتخاب نام کتاب می نویسد:
بهترین راه برای توضیح این عنوان، مشخص کردنِ نقطه تاکید است. اگر روی خودخواه تاکید کنیم، به نظر می رسد درباره خودخواهی است درحالی که بیشتر کتاب درباره ایثارگریست. درست اینست که تاکید بر روی واژه ژن باشد، اجازه دهید دلیلش را بیان کنم. در داروینیسم کشمکش اصلی بر سر اینست که عملا کدام واحد در انتخاب طبیعی برگزیده می شود؛ آن کدام واحد است که در نتیجه انتخاب طبیعی باقی می ماند یا از بین می رود. آن واحد، کم و بیش طبق تعریف، خودخواه خواهد بود. ممکن است در سطوح دیگر ایثارگری ترجیح داده شود.
نویسنده با بهره گیری از انسان انگاری های متعدد در سطح ژن و همچنین موجود زنده، توانسته نوشته پرباری پدید آورد که با در نظر گرفتن هوش و استعداد و توانایی انتخاب برای ژن ها، کتابی ملموس برای خوانندگانش محیا می کند.

معرفی کتاب دروغ اراده آزاد اثر سام هریس:
کتاب دروغ/ اراده آزاد، نوشته فیلسوف و نویسنده آمریکایی، ساموئل هریس است. دروغ و اراده آزاد دو مقاله متمایز سام هریس هستند که حول موضوع حقیقت نوشته شده اند و از جهت ارتباطشان تحت عنوان کتابی منتشر شده اند.
بخش دروغ در ابتدای کتاب، نشان می دهد که این عادت همیشگی اغلب انسان ها، چگونه در زندگی آن ها تاثیر می گذارد و این رفتار خودکرده بی فکرانه، زندگی را به سمت آشفتگی رهنمون می کند.
هریس دروغ را به معنای عامدانه دیگران را گمراه کردن تعریف می کند و اشاره می کند، افراد دروغ می گویند تا دیگران را به باور هایی برسانند که حقیقت ندارد و عواقب این باور ها هر میزان بزرگ تر باشد، عواقب و پیامد های ناگوار آن دروغ هم بزرگ تر است.
هریس همچنین دروغ مصلحتی (تنها دروغی که آدم های خوب هم می گویند)، دروغی که با هدف جریحه دار نکردن احساسات گفته می شود را، نشان دهنده رابطه هایی با غنای کمتر می بیند.
نویسنده نشان می دهد دروغ زمینه مناسبی را برای ایجاد رذالت های اخلاقی شخصی و عمومی می گسترد و این رذالت ها در دامن دروغ رشد می کنند. چرا که دروغهای بزرگِ صاحبان قدرت منجر به بی اعتمادی ما به حکومت ها و نهادها می شود، و دروغ آدمهای ضعیف، منجر به بی تفاوتی و سنگدلی ما نسبت به رنجهای دیگران.

معرفی کتاب چنین گفت زرتشت اثر فردریش نیچه
کتاب چنین گفت زرتشت، کتابی فلسفی و شاعرانه و همچنین بسیار تامل برانگیز و خواندنی و آموختنی ست و همواره به عنوان بزرگترین اثر فیلسوف و شاعر برجسته آلمانی، فردریش ویلهِلم نیچه شناخته می شود.
نیچه در چنین گفت زرتشت با بیان داستانی، سعی در بازگو کردن اندیشه ها و دیدگاه خود به زبان شخص اولش را دارد. او داستان مردی به نام زرتشت را می نویسد که در سی سالگی، زادبوم خود را به قصد زندگی در کوهستان ترک می کند. او ده سال به تنهایی در کوه های آلپ زندگی می کند و به خوشی این سال ها را در عزلت به سر می برد. زرتشت به یکباره پس از ده سال تصمیم می گیرد که بین مردم وارد شود و خرد خود را با آن ها به اشتراک گذارد و به روشنگری آن ها بپردازد. از این رو بامدادی راهی شهر می شود و هنگامی که به آن وارد می شود، انبوهی از انسان ها را می بیند که برای دیدن یک بندبازی تجمع کرده اند. او با خطابه ای طولانی شروع به صحبت با آنها می کند و اینگونه آعاز می کند:
من به شما ابر انسان را می آموزانم، انسان چیزیست که بر او چیره می باید شد، برای چیره شدن بر او چه کرده اید؟ باشندگان همه تاکنون چیزی فراتر از خویش آفریده اند، اما شما می خواهید فرونشستن این مد بزرگ باشید و بس؟ و به جای چیره شدن بر انسان چه بسا به حیوان بازگردید؟ بوزینه در برابر انسان چیست؟ چیزی خنده آور یا چیزی مایه ی شرم دردناک. انسان در برابر ابر انسان همین گونه خواهد بود. چیزی خنده آور یا چیزی مایه شرم دردناک.