دانلود کتاب شاهنشاه در تاریخ و ادب ایران اثر ذبیح الله صفا
مقصد نهایی ما درین کتاب مطالعه در باب تاریخ شاهنشاهی در ایرانست. برای انکه این مقصود بهتر حاصل شود مطالعه یی در باب ایران و تاریخ آن حتی باختصار لازم بنظر میاید.
نام ایران در تاریخ و جغرافیا همواره بر ارتفاعات وسیعی از آسیا اطلاق شده است که آنرا اصطلاحا پشته ایران یا نجد ایران و فلات ایران میگویند و واقعست میان : دریای فارس و دریای عمان از جنوب. دریای مازندران و رودخانه کورا و بیابان خوارزم (دشت ترکمان) از شمال. کوهای زاگرس و حوضه اروند رود از مغرب..حوضه آمویه دریا( جیحون) و دامنه های غربی جبال پامیر و کوهای غربی دره سند از مشرق.
درین سرزمین پهناور از حدود پانزده قرن پیش از میلاد مسیح تا روزگار ما نژاد واحدی با زبان و لهجه های مشابه و فرهنگ همانند و یک نهاد که زبان و فرهنگ ایرانی نام یافته زندگی کرده است. و این همان نژادست که به نژاد آریایی ایرانی معروفست.
نژاد آریایی ایرانی همواره یعنی از ابتدای تاریخ این فلات در آن سکوت نداشت بلکه پیش از مهاجرت آن قوم بدین سرزمین اقوامی از چند نژاد با تمدنهای خاص در آن می زیستند. از کاوشهایی که در یک قرن اخیر شده است.بر رویهم چنین مستفاد میگردد که غالب این اقوام غیر آریایی متمدن بوده و تاریخ بعضی از آنان مانند عیلامیان بچهار هزار سال قبل از میلاد مسیح میرسیده و یا از آن هم تجاوز میکرده است.میان این نژادها اقوام عیلامی و کاسی و اورارتی و میتانی که همه در حاشیه های غربی ایران از شمال تا جنوب می زیسته اند .تمدنی عالیتر و قدرتی بیشتر از دیگران داشته اند و مثلا کاسی ها از قرن 18 پیش از میلاد بر بابل حکومت می کردند.
برای خرید کتاب شاهنشاه در تاریخ و ادب ایران اثر ذبیح الله صفا نسخه چاپی اینجا کلیک نمایید. و برای دانلود رایگان به ادامه مطلب مراجعه نمایید.
سکونت قبایل آریایی ایرانی در نجد ایران از اواسط هزار دوم پیش از میلاد مسیح صورت گرفت.این طوایف از نژاد سفید پوست هند و اروپایی بودند که نزدیک سه هزار سال پیش از میلاد مسیح از هم نژادان خود جدا شدند و باسیای مرکزی مهاجرت کردند. در آن روزگار عمر قبایل مذکور ببیابان گردی و نگهداری مواشی می گذشت و مانند همه صحرانشینان در سواری و تیراندازی چیره دست بودند. قبایل مهاجر مذکور دیرگاهی با یکدیگر درناحیتی از آسیای مرکزی که در دامنه های فلات پامیر و دره های حاصلخیز امویه دریا و سیر دریا گسترده بود. زندگی کردند و دسته یی از انهاهم ظاهرا در ناحیه یی نزدیک دریاچه خوارزم که در اوستا ائیرن و اجه نامیده شده است بسر بردند.