دانلود کتاب قلاع حشاشین اثر پیتر ویلی

 در این کتاب تلاش کرده ام داستان هیات اعزامی به دره الموت را که در ژوئن سال 1960 برای کشف قلاع اسمعلیان در ایران به راه افتاد بازگویم.

هدف بر شمردن چیزهایی درباره حشاشین و سهمی است که این گروه در تاریخ دارند.سرآن دارم که سرگذشت هیات و اعضایش را بیان کنم.روش زندگی ساکنین کنونی دره ودست آوردهای باستان شناسی هیات را بازگویم و توصیقی جامع و فراگیر و دست اول از ساکنان دیار اسمعیلیان آن چنانکه امروز زندکی می کنند تقدیم دارم.

 دره حشاشین یا با نام خالی از لطف و پیش پا افتاده ترش دره الموت درون کوه های البرز در شمال ایران و تقریبا در نیمه راه پایتخت ایران یعنی تهران و دریای خزر قرار گرفته است.
دره در عریض ترین قسمتش در حدود 30 مایل درازا و 9 مایل پهنا دارد و جمعیتش در این زمان تقریبا 20 هزار نفر است.
این همان منطقه ای است که به علت وجود فرقه بذنام اسمعیلی بعنوان حشاشین معروف گردید.این فرقه در قرن یازدهم میلادی به وسیله حسن صباح پایه گذاری شد و درخشش و توسعه یافت تا اینکه سرانجام درسال 1256 سراسر دره الموت به تصرف قوای مغول درامد و ساکنانش بوسیله سپاهیان مهاجم هلاکوخان جهانگشا قتل عام شدند.
الحسن صباح که معمولا حسن صباح گفته می شود اولین رهبر بزرگ حشاشین و با عنوان افتخار آمیز پیرمرد جبال از او تجلیل می شود.
تباری غیر معروف و ناشناخته دارد.
پدر و مادرش از طبقه متوسط مردم بودند در شهر ری به دنیا آمده بود.
جای شگفتی نیست که حسن صباح چگونه درت الموت را برای مرکز فرماندهی خود برگزید.
قرارگاه در میان کوهستانهای مهیب البرز واقع است تا آن اندازه پرت و دور افتاده می باشد که نه تنها برای محل سکونت یاغیان مکانی ایده آل است بلکه برای رفت و امد پیکها و یا فرار فداییان به درون شهرهای مهم ری و قزوین نیز چندان دور افتاده نیست.
از اینجا به سادگی دفاع میشد.جای کافی داشت. و از نظر اقتصادی ناحیه ای قابل دوام محسوب می شد. از لحاظ استراتژیکی نیز میان پایتخت و دریای خزر قرار گرفته بود.

برای خرید کتاب قلاع حشاشین اثر پیتر ویلی نسخه چاپی اینجا کلیک نمایید. و برای دانلود رایگان به ادامه مطلب مراجعه نمایید

 

 

 

 

دانلود کتاب قلاع حشاشین